Rezerwacja
Restauracja indyjska SAFRAN

Restauracja indyjska SAFRAN

MENU
Wycieczka do kurortuGaleriaRestauracja indyjska SAFRAN Wideo
Restauracja indyjska SAFRAN

Autentyczne wrażenia z kuchni indyjskiej

Serdecznie zapraszamy do restauracji Safran – miejsca, w którym czekają na Państwa naprawdę wyjątkowe doznania kulinarne. Możesz spróbować najbardziej typowych dań kuchni indyjskiej, kucharze z personelem bezpośrednio z Indii chętnie doradzą Ci w wyborze.

Przekonaj się, jak smakują prawdziwe Indie.

MENU

Najbardziej pachnące przyprawy, oryginalne przepisy, tradycyjne dania, oryginalny czaj /herbata/ i niesamowicie chrupiący indyjski chleb. Poznaj Indie, jakich nigdy wcześniej nie znałeś.

Godziny otwarcia

PON – NIEDZ: 11:00 – 22:00

  • Restauracja indyjska SAFRAN

    Yellow Dal z chlebem indyjskim - naan

  • Restauracja indyjska SAFRAN

    Legendarny kurczak Tikka

  • Restauracja indyjska SAFRAN

    Thali – posmakuj z każdego kawałka indyjskiej kuchnie po trochę

  • Restauracja indyjska SAFRAN

    Naan + Pizza = Naanza

  • Restauracja indyjska SAFRAN

    Niezwykłe przekąski - pieczona kukurydza

Restauracja indyjska SAFRAN

Nieskazitelny smak Indii

Gwarantujemy Ci doznania kulinarne, których po prostu nie znajdziesz na Liptowie. Szefowie kuchni wraz z personelem prosto z Indii przywieźli do Safranu oryginalne receptury tradycyjnych potraw, nietypowe metody przyrządzania oraz najbardziej pachnące indyjskie przyprawy.

Restauracja indyjska SAFRAN

Styl i dopracowane szczegóły

Podobnie jak w restauracji Pinus poniżej, zdecydowaliśmy się również na drewno, elegancką czerń i czyste linie w restauracji Safran. Zadbaliśmy jednak również o akcesoria, aby choć na chwilę znaleźć się w egzotycznych Indiach.

Restauracja indyjska SAFRAN

Czy wiesz, dlaczego Safran?

Szafran uważany jest za najdroższą przyprawę na świecie i jest szeroko rozpowszechniony w Indiach. W fioletowym kwiecie szafranu znajdują się trzy małe patyczki w kolorze pomarańczowo-czerwonym, które suszone są specjalną technologią.

Roślina ta jest również szeroko stosowana w Safran. W naszych daniach można to nie tylko poczuć w doskonałym smaku, ale także zobaczyć w postaci wyrazistych kolorów potraw.